St. Veere-Schotland

Veere and Scotland: a long and firm relationship

Agenda

Burns Supper in Veere

De Stichting Veere-Schotland organiseerde op zaterdag 25 januari 2020 een Burns Supper. Burns Suppers worden in Schotland jaarlijks eind januari gehouden ter ere van het leven en het werk van de Schotse dichter Robert Burns (25 januari 1759 ˗ 21 juli 1796; ‘Auld Lang Syne’, ‘My love is like a red red rose’, etc.). In Nederland is deze dichter weinig bekend. Om daarin verandering te brengen was er voor de tweede keer in Veere een Burns Supper, maar wel op Veerse wijze en met een algemeen Zeeuws tintje. Opmieuw werd er op feestelijke wijze haggis geserveerd, met tatties en neeps, en klonk er veel Schotse (live) muziek. Er was ook weer een sweepstake (verloting) waarbij mooie prijzen waren te winnen. Je kreeg korting op de toegangsprijs als je een toetje meenam. Daaraan werd op grote schaal gehoor gegeven! E.e.a. resulteerde in een toetjeswedstrijd, waarbij mooie prijzenpakketten te winnen waren. De Burns Supper werd gehouden in Korenmaat te Veere.

Met dank aan Jan en Diana Mosmans van Atelier de Schapekop te Veere en Robert McCaffrey Turner van de Tesco te Dundee, voor het ter beschikking stellen van mooie prijzen. En Adriaan en Linda Joziasse van A&A Bloemen te Middelburg voor de bloemdecoraties waarin ook de Schotse distel was verwerkt.

Voor de achtergrond van Burns Suppers zie ook:  https://www.thenational.scot/news/18179765.scotlands-burns-suppers-became-global-celebration/ Robert Burns, 1759-1796.                                  

 

 Onder: impressies van de Burns Night 2020. Klik op een foto voor een vergroting.